Studentidrott

Även om man är en hårt studerande person på universitet eller högskola så betyder inte det att man inte har ett intresse för idrott. Många unga gillar trotsallt att hålla sig i form och gärna då med en idrott som dem gillar. Det finns också många som vill satsa på idrotten i deras framtida karriär och har då ett ännu större intresse för att utöva en idrott. Självklart finns då studentidrott, eller akademisk idrott som syftar på idrott som är kopplat till universitet, högskola och de studenter som studerar på dessa.

 

Så organiseras studentidrott

I Sverige organiseras studentidrott genom olika föreningar. Är man till exempel student i Stockholm finns det Stockholmsstudenters Idrottsförening. Liknande föreningar finns över landet där man kan hitta gemenskap och hitta de som är intresserade i samma sporter som du är. Dessa föreningar är alltså perfekta att kolla in ifall man inte har kommit igång men vill börja med en idrott.

Man kan såklart använda internet för att hitta information om hur man kommer igång och vem du bör kontakta ifall du är intresserad av att bli medlem i en idrottsförening för just studenter. Men det du också kan göra är att kolla på din högskola eller universitet. Ofta finns det reklam där du kan hitta information om hur du kommer i kontakt med din lokala förening. Du kan också få riktigt bra information ifall du redan vet vilken idrott du är intresserad av. Då kan du till exempel enkelt få reda på om det redan finns aktiva studenter inom idrotten och du kan då hitta likasinnade mycket enklare.

Ifall det nu inte skulle finnas information öppet så kan man alltid fråga sin högskola eller universitet. Ledningarna uppmuntrar såklart att studenter är sociala och är aktiva inom idrott eftersom det har så många fördelar. Så det finns alltid information att hitta om man är intresserad av studentidrott.

idrott och hälsa

 

Sveriges Akademiska Idrottsförbund

Är du medlem i en studentidrottsförening så har du nog redan hört talas om Sveriges Akademiska Idrottsförbund, eller SAIF. Det är dem som anordnar studentidrott och har en stor verksamhet inom olika områden. De finns också som resurs för både dig som enskild studentidrottare men också för deras medlemsföreningar.

Vad dem gör är att utveckla studentidrott på olika sätt. De företräder studentidrott och anordnar bland annat tävlingar och utbildningar på både nationell och internationell nivå. Dem är alltså en väldigt seriös organisation vars syfte är att erbjuda alla studenter möjligheten att kunna idrotta på deras nivå, oavsett hur ambitiösa dem är.

Dem sprider också kunskap om friskvård och sund livsstil. Man hjälper också till med utbildning för att man dels ska kunna få den kompetens inom ens idrott som behövs men också för att den som är mer seriös i sitt idrottande ska kunna ha tillgång till alla den kunskap som behövs för att de ska lyckas.

Svenska Akademiska Idrottsförbundet har idag över femtiotusen medlemmar. Man har över åttio medlemsföreningar vid universitet, folkhögskolor och högskolor. Man är också i dagsläget verksam i hela fyrtiosju idrotter. Du kommer med andra troligen kunna hitta den idrott du är intresserad av. Så är du student och vill börja idrotta behöver du inte oroa dig, allt du behöver går att hitta!

Skulle oturen vara framme o du skulle råka ut för en skada i din idrott såsom meniskskada, muskelbristning, löparknä eller annan åkomma, så kan vi här på sidan under fliken studentrabatter ge dig en bra rabatt hos en Naprapat / Kiropraktor i Stockholm.