Studentbostäder i Stockholm

Att leta efter en studentbostad i Stockholm kan tänkas svårt. Det är trotsallt många som vill studera i huvudstaden och det finns inte så många studentbostäder som man skulle vilja. Det finns också många universitet i staden så att det innebär att ännu fler söker sig från hela landet. Men det finns idag väldigt många olika sätt att söka lägenhet på och har man tur kan man faktiskt hitta boende ändå!

Olika studentboenden i Stockholm

När man tänker att man ska skaffa en lägenhet så tänker nog många att man ska hyra en liten etta åt sig själv, ofta med ett pentry och inget riktigt kök. Men som student har du en hel del olika sätt att bo på beroende på vilka krav du har. Är du villig och kompromissa lite på dina krav kan du också enklare hitta ett boende. Så det är ingen dum idé att kolla in de olika boendeformerna som finns för studenter.

Man kan utöver att bo själv också välja att dela en lägenhet. Då begränsas du inte av en låg hyra eftersom ni kan dela på två eller tre personer, vilket låter er ta en mycket dyrare lägenhet och kanske till och med i ett bättre område. Man kan också bo i kollektiv vilket oftast innebär att man har ett eget litet rum och sedan delar man kök och badrum med de andra i huset. Det låter en ofta få en billig hyra och det kan vara lättare att hitta boende. Men du kan också hyra i andra hand, så glöm inte bort det alternativet.

Bostadsförmedlingar för dig som student i Stockholm

Det finns flera effektiva förmedlingar som du kan använda dig av ifall du vill ha hjälp med att hitta en lägenhet för dig som ska studera i Stockholm. Dessa kan också ha olika inriktningar vilket kan hjälpa dig att söka just den typen av boende du är ute efter.

Akademisk Kvart är en sida där du kan annonsera gratis. Där förmedlar man andrahandsbostäder för bra priser och man hjälper även de som söker lägenhet att undvika bedrägerier. De kontrollerar också de som vill hyra ut bostäder så att tjänsten ska vara säker att använda.

Jagvillhabostad.nu är en organisation som är less på bostadsbristen och vill hjälpa till att lösa den. De har också en sammanställning på studentbostäder i Stockholm så det är ingen dum idé att kolla in dem.

Bo tillsammans är nyligen lanserat i Stockholm och drivs av studenter för studenter som är ute efter att hyra eller erbjuda rum, kollektiv eller en rumskompis. Ett utmärkt alternativ för den som behöver bostad.

Bostadsförmedlingen i Stockholm är stadens bostadskö. Det har såklart en aktiv kö för just studentbostäder men också vanliga hyresrätter och ungdomslägenheter. Kötiderna kan dock vara väldigt långa.

Kista Studentbostäder är inte heller en dålig idé att kolla in. Dem äger en del studentbostäder i Kista Galleria och man vet aldrig om något är ledigt, det skadar aldrig att kolla.

SSSB, eller Stockholms Studentbostäder, drivs av Stockholms studentkårers centralorganisation. De hjälper de studenter som är medlemmar i en SSCO-ansluten studentkår och dem erbjuder väldigt prisvärda studentboenden. Enda kravet är att du är medlem i en studentkår som är ansluten till Stockholms Studentkårers Centralorganisation.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]